Employer Branding draagt bij aan groei en succes!

De aantrekkingskracht van jouw organisatie

Veel sectoren hebben ermee te maken, een tekort aan werknemers. De vraag is ongekend hoog. Benieuwd hoe jij op deze krappe arbeidsmarkt goede mensen vindt die gemotiveerd voor je aan de slag willen gaan? Dan is Employer Branding de route naar succes voor het aantrekken en behouden van de juiste mensen.

Sanne Drieenhuijzen avatar
Geschreven door:
Leestijd:
2 minuten

Employer Branding is een steeds bekender begrip, maar wat houdt het eigenlijk in?

Employer Branding gaat veel verder dan het online zetten van een vacature. Het is namelijk niet alleen van belang om de juiste mensen te werven maar ook te behouden. Met Employer Branding laat je zien wie jouw organisatie is: je vertelt hiermee jouw werkgeversverhaal. Toekomstige werknemers krijgen een beeld van wie jij bent als werkgever. Zo trek je de kandidaten aan die daadwerkelijk bij de organisatie passen. Het blijkt namelijk steeds vaker dat talent kiest voor de ziel van een organisatie.

Wat is jouw werkgeversverhaal?

Het is erg belangrijk om een eerlijk werkgeversverhaal te vertellen, dit wordt niet bedacht vanuit het MT maar opgehaald uit de werknemers. Dit zijn immers de grootste ambassadeurs. Een tevreden werknemer praat tevreden over je bedrijf en wil hier blijven werken. Wanneer de werkelijkheid tegenvalt, zullen nieuwe medewerkers weer snel vertrekken. Primaire voorwaarden domineren nog altijd de verlanglijstjes van de meeste werkzoekenden, maar door de ziel van je organisatie te laten zien, kun je het echte verschil maken.

“Een tevreden werknemer praat tevreden over het bedrijf en wil hier blijven werken.”

Een duidelijke bedrijfscultuur als onderdeel van Employer Branding draagt bij aan groei en succes.

Kortom, investeren in het imago van jouw bedrijf loont! Wat vinden werknemers vandaag de dag belangrijk:

  1. Ze willen niet werken voor een bedrijf met een zwak imago, zelfs niet voor een hoger loon.
  2. Ze vinden de overeenkomst tussen persoonlijke waarden en bedrijfscultuur belangrijk.
  3. Ze nemen wel degelijk afscheid van organisaties vanwege bedrijfscultuur.

Aan de slag! 

Een geloofwaardig Employer Brand is authentiek en relevant. Het vormgeven en onderhouden van jouw werkgeversmerk vraagt om serieus onderzoek, tijd en aandacht. In ons traject onderzoeken wij wat jouw organisatie uniek maakt en hoe je dit vertaalt naar de markt. Dit levert een brandstory op waarmee je jouw organisatie onderscheidend kunt positioneren. Bonkend bepaald samen met jou de strategie, ontwikkelt een sterk communicatieconcept en -plan en zorgt ervoor dat dit op de juiste manier wordt geactiveerd.

Geïnspireerd? Neem dan gerust contact met ons op.