Let’s Talk About… een mondig theaterfestival

Democratie vanuit verschillende perspectieven

Tijdens de tweede editie van ‘Let’s Talk About…’ wordt het thema ‘democratie’ besproken. Dit komt mooi samen in de maand dat heel Nederland weer naar de stembus gaat. Het is een belangrijk moment waarin jij als burger een keuze maakt voor een volksvertegenwoordiger die jouw fundamentele waarden het beste kan vertegenwoordigen. Met de aankomende verkiezingen is dit hét moment om na te denken over wat democratie voor jou betekent.

Sanne Drieenhuijzen avatar
Geschreven door:
Leestijd:
2 minuten

Vorig jaar hebben we een sterke visuele identiteit neergezet voor de themamaand ‘Let’s talk about…’. Er werd sterke basis gelegd in kleurenschema en lettertype, maar hebben de raakvlakken met de indentiteit van Parktheater behouden. Toch is de stijl neutraal genoeg voor andere participerende cultuurinstellingen.

Deze tweede editie van het theaterfestival vindt ook weer plaats in november, met als thema ‘Democratie’. Er zijn voorstellingen en talks afgewisseld met kunst. Restaurant BIJ13 serveert tijdens deze themamaand een speciaal menu ter ere van dit festival met als titel ‘Food for Thought’. Bekijk hier het thema van vorig jaar, ‘Let’s talk about… Sex’.

Parktheater voert campagne door online en offline middelen slim in te zetten. Hierdoor zijn ze op verschillende manieren zichtbaar en bereiken ze hun publiek op diverse manieren.

Offline campagne voeren

Het inzetten van drukwerk (programmaflyer en spanrek), posters langs de toegangswegen van Eindhoven en advertenties in magazines zorgen voor een fysieke aanwezigheid. Ze vergroten de zichtbaarheid van het merk en trekken de aandacht van de (lokale) gemeenschap. Sommige doelgroepen hechten meer waarde aan fysieke materialen. Dit kan resulteren in extra vertrouwen in het merk. Online en offline campagnes vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Online campagne voeren

Het voordeel van online campagne voeren is dat de kans groter is om de juiste doelgroep te benaderen. Er kan specifiek worden gericht op demografische groepen, interesse, locatie, etc. Daarnaast is het handig dat marketingcampagnes meetbaar zijn. Denk hierbij aan het aantal clicks, conversies, bounce rates en meer. Dit geeft je de kennis en stelt je in staat om de effectiviteit van de campagne te vergroten.

Parktheater is zeer actief op de sociale media kanalen. Bonkend heeft templates ontworpen die Parktheater zelf kan inzetten om de diverse voorstellingen te promoten en zo awareness te creëren. Daarnaast hebben we diverse intro’s en outro’s ontwikkeld, zodat de aangeleverde filmpjes geheel in de stijl van de themamaand gebruikt en gepromoot kunnen worden.

Ben je ook benieuwd naar de rebranding die we voor Parktheater ontwikkelden?