HET KATOENPAD

HET GEHEIM VAN HET VERDWENEN KATOENPAD

Brand strategy
brandstory

Brand identity
naamontwikkeling
visuele identiteit
tone-of-voice
look and feel
beeldtaal
typografie

Brand experience
print
illustratie
webdesign
webdevelopment
point of sale
signing

Verbinding tussen twee historische dorpskernen

Vanuit Gemeente Geldrop-Mierlo was de wens om de inwoners van de gemeenten zich meer met elkaar verbonden te laten voelen. Uit een plattegrond uit 1832 bleek dat er vroeger een Katoen Pad liep door het heidegebied. Over het Katoenpad liepen vroeger de thuiswevers van Mierlo naar de textielfabrieken in Geldrop om hun werk af te leveren. De gezamenlijke geschiedenis van de kernen Geldrop en Mierlo ligt in de historische rol die ze hadden in de textielindustrie.

Vanuit dit historische feit is de bal gaan rollen. Marianne Canters schreef een spannend (kinder)boek dat het geheim van het verdwenen Katoenpad onthuldt. Bonkend ontwikkelde een belevingsconcept waarin de karakters uit het boek tot leven zijn gebracht en het pad werd weer terug aangelegd op de oorspronkelijke plek. Het pad werd aangekleed met diverse speelelementen en er is een interactieve App ontwikkeld. Het is een ware beleving voor jong en oud geworden.

“Maria, Woes en Sem leefden in verschillende tijden maar hadden wel iets gemeen.”

Sanne Mulder

Een beleefpad met een eigen verhaal en identiteit

Om dit belevingsconcept bekend te maken bij de doelgroepen hebben we een communicatieconcept ontwikkeld, waarin de look-and-feel en tone-of-voice is neergezet. De diverse offline en online middelen die Bonkend heeft gemaakt zorgen voor de gewenste uitstraling, merkbeleving, fun-factor en bekendheid. Zelfs een koepel midden in het bos, met een oplichtende groene steen op zonne-energie, is door ons gerealiseerd.

Foto by Gudok.photo

katoenpad kaart

Een APP die het pad tot leven brengt

Wanneer je het pad gaat lopen met de app, maak je kennis met Sem uit Mierlo, de jongen die bij zijn oma het oude Katoenpad ontdekte. Met de app bewandel je het pad dat de wevers vroeger liepen om hun producten af te leveren bij de fabriceurs. Scan de markers die verstopt zijn op het pad en ontdek filmpjes, weetjes en een spannende game. Leuk voor jong en oud!

Foto’s by Gudok.photo

Ik wil meer zien!