Het belang van een goed werkende website wordt steeds groter

Welkom in de online wereld

Wepplin kan alle uitdagingen van de online wereld aan: denk hierbij aan web- design en development, ecommerce en hosting & onderhoud van websites. Met andere woorden, your digital agency. Rob Migchels – team lead en webdeveloper – vertelt hoe Wepplin is ontstaan, hoe het proces voor het maken van een website verloopt, wat hij écht belangrijk vindt en hoe de toekomst van Wepplin eruitziet.

Rob Migchels avatar
Geschreven door:
Leestijd:
4 minuten

Hoe is Wepplin ontstaan?

Afgelopen jaren is wel bewezen hoe belangrijk websites – en alles wat erbij komt kijken – zijn geworden. Daar heeft Bonkend jaren geleden al op ingespeeld door Rob – ons brein achter Wepplin – aan te nemen. Voorheen maakte Bonkend webdesigns, maar besteedde development uit. Rob heeft er echter voor gezorgd dat het webdevelopment tot een ongekend hoog niveau werd getild: websites die werken en ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn. Toch merkten we dat grotere bedrijven huiverig waren om een reclamebureau onder de arm te nemen voor het maken van een website. Begrijpelijk, je ziet maar al te vaak dat dit niet de core business is en daardoor de kwaliteit te kort schiet. Gezien onze zeer gekwalificeerde en gemotiveerde mensen, werd er besloten deze tak los te koppelen. Zo kan Wepplin zich beter ontplooien en zich verder specialiseren.

Hoe verloopt het proces voor het maken van een website?

In het eerste contact met de opdrachtgever wordt gekeken naar de wensen en eisen van de website. We horen vaak ‘Onze website is goed maar er moet gewoon een nieuw sausje overheen’. Dit zie je vaak wanneer een bedrijf uit een rebranding traject komt. Wanneer er dan wordt doorgevraagd, blijkt er toch wel wat meer nodig.

Vanuit het gesprek wordt eerst een menustructuur en wireframe opgesteld. Dit schetst een goed beeld over de indeling van de website en de onderliggende pagina’s: waar bevindt zich welke informatie, en hoe is deze aan elkaar gekoppeld? Waar bevindt zich de call-to-action, een button voor leads of de contactgegevens? Wanneer dit onderdeel afgestemd is wordt er gestart aan een high-fidelity webdesign. Hier komt Bonkend om de hoek kijken. Het ontwerp wordt samen grondig bekeken: er wordt flink gespard over de haalbaarheid en functionaliteit van het ontwerp. Het ontwerp wordt vervolgens voorgelegd bij de opdrachtgever en verder gefinetuned.

Wepplin start na akkoord van het design met de technische ontwikkeling van de website: zowel voor mobiel, tablet als desktop. Onderdelen worden gebouwd, API-koppelingen gemaakt, content verzameld en op de juiste plekken verwerkt. Van daaruit wordt steeds meer detail gegeven. Wanneer het geheel rond is en akkoord wordt bevonden, gaan we over op de lancering. Alles verloopt volgens de planning die op voorhand wordt gemaakt.

Na het lanceren van de website is het niet zomaar afgelopen. Wepplin beheert namelijk alle technische aspecten van de website zelf, zoals het onderhoud, de hosting en de domeinnamen. Zo houden wij de vinger aan de pols en blijft de website in topconditie. De opdrachtgever wordt zo volledig ontzorgd en kan zich focussen op een geweldige website en business creëren.

‘Duurzame websites waarbij gebruiksgemak en snelheid centraal staan. Dat zijn Wepplin websites.’

– Rob Migchels

Wat vindt Wepplin écht belangrijk?

Kwaliteit. Dat zegt natuurlijk iedereen maar wat houdt dat in volgens Rob?

‘De manier waarop ik kwaliteit definieer is dat de website goed werkt voor de eindgebruiker. Dat de website duurzaam is en dus lang mee gaat en niet binnen vier jaar verouderd is en er weer een nieuwe website gebouwd moet worden. Ten slotte moet de website vlot zijn, in de milliseconden!’

Daarnaast staat ‘gebruiksgemak’ hoog in het vaandel, aldus Rob:

‘Onze websites zijn eenvoudig te beheren zodat jij als gebruiker bijvoorbeeld gemakkelijk landingspagina’s kunt toevoegen, nieuwsberichten kunt plaatsen, teksten en foto’s kunt aanpassen. Wij houden hierbij rekening met de eindgebruiker en beheerder.’

Wepplin in de toekomst

We zijn klein en gespecialiseerd. Lijntjes zijn kort en wijzigingen worden snel opgepakt. We kennen onze opdrachtgevers goed en kunnen snel anticiperen op hun vragen. Dit is een basis die voor ons enorm belangrijk is. Natuurlijk willen we groeien, met meer gespecialiseerde mensen, echte vakidioten die alleen voor het allerbeste gaan. We willen werken voor grote opdrachtgevers, met opdrachten die uitdagend zijn en die we in heel Nederland en ver daarbuiten terug zien komen.

Wepplin heeft nog plek voor vakidioten! Ben jij een UX-designer, webdeveloper of gepassioneerde webgek?

Neem dan contact met Wepplin op!