ODAVI

DE ONTWIKKELING VAN EEN HIP EN SEXY DRANKENMERK

Brand strategy
kernwaarden
archetype
missie/visie
why/how/what
kapstokhaakje
brandstory

Brand identity
naamontwikkeling
visuele identiteit
tone-of-voice
look and feel
beeldtaal
typografie

Brand experience
print
webdesign
webdevelopment
online media content
point of sale
signing

Vermindering van voedselverspilling

Het Brabantse familiebedrijf Genson teelt al sinds jaar en dag, vol passie en op duurzame wijze, de lekkerste aardbeien en frambozen. Zij vroegen Bonkend mee te denken, hoe om te gaan met hun overschot zacht fruit, want enkel de 1e klasse aardbeien en frambozen liggen in de schappen van de supermarkt.

Een klein percentage vruchten is imperfect: te groot, te klein of hebben een afwijkende vorm maar de smaak is er niet minder om. Deze ‘verloren’ vruchten vinden nu hun bestemming in ODAVI en dragen zo bij aan de vermindering van voedselverspilling.

framboos
odavi bubbles
odavi likeur
odavi low-gin
odavi gin

Een sterk woordmerk voor krachtig verhaal

Bonkend heeft de naamsontwikkeling en brandstory gemaakt: ODAVI. Het levenswater van de ‘verloren’ vruchten, is een ode aan de Schotse prinses Oda, een blinde koningsdochter. Ze werd door haar vader weggezonden naar Luik om te bidden bij het graf van de heilige Lambertus. Daar gebeurde een wonder, ze kon weer zien! Terug in Schotland wilde Oda haar leven in dienst stellen van God, maar haar vader had andere plannen en wilde haar uithuwelijken.

Vluchtend met een ekster aan haar zijde, kwam ze terecht in Rode, waar ze stierf in 726. Men kwam bidden bij haar graf, waarna een heiligverklaring volgde. Rode kreeg haar naam, Sint-Oda-Rode, later bekend als Sint-Oedenrode. Geïnspireerd door het verhaal van Oda, vinden deze vruchten een wonderlijke bestemming in de smaakvolle producten van ODAVI.

Online zichtbaar

Bonkend ontwikkelde een website met webshop voor ODAVI. Hierop zijn de low-gin, likeur en de bubbles verkrijgbaar. Ook ontdek je hier de brandstory van het merk. Naast de webshop zijn de drankjes ook steeds meer te vinden in fysieke winkels. Denk hierbij aan de Sligro.

ODAVI, voor de momenten
om van te genieten.

Ambacht met karakter

ODAVI heeft een unieke brandstory, dat zie je terug in de beeldtaal die organisch, vriendelijk en speels is. We combineren natuurlijke vormen met authentieke fotografie en grafische elementen. Laat je verrassen en verleiden door ODAVI.

Bar odavi

Een opvallende verpakking

De etiketten moesten net zo speciaal worden als het product. Strak vormgegeven maar met gedetailleerde gouden illustraties. Hierin is al zichtbaar welke ingredienten je kunt verwachten. Een lust voor oog en mond. Dat maakt ODAVI bijzonder.

odavi gin en glas

Ik wil meer zien!