Espressions

Rebranding en herpositionering om je vingers bij af te likken

Brand strategy
kernwaarden
archetype
missie/visie
why/how/what
kapstokhaakje
brandstory

Brand identity
visuele identiteit
look and feel
beeldtaal

Je voelt je een chef in jouw keuken

Espressions is gespecialiseerd in kwalitatief, premium keukengereedschap. De producten in het assortiment zijn bedoeld voor mensen die van koken en bakken houden en genieten. Deze doelgroep kiest bewust voor hoogwaardige kwaliteit, functionaliteit, gebruiksgemak én een product dat reparabel (duurzaam) is.

Bonkend heeft de opdracht gekregen om het merk Espressions te rebranden en te herpositioneren. We maakten een communicatieconcept en brandbook waarin de strategie, het kapstokhaakje en een doorkijk naar diverse middelen is uitgewerkt.

Espressions, designed to enjoy

Espressions gelooft dat ze mensen bewuster kunnen maken van hun eetgedrag, eetgewoontes en voedsel bereiding. Dit doen ze door duurzaam, gebruikersvriendelijk en tijdloos vormgegeven producten te testen, ontwikkelen en leveren, die al je verwachtingen overtreffen en je nooit in de steek laten. Espressions biedt best in class keukengereedschap waar je blij van wordt.

“De rijke kleuren, speelse fotografie en mooie producten maken deze rebranding een lust voor het oog!”

Iris, Designer

Het concept

Koken met de producten van Espressions is leuk! Ze zijn gemaakt om je te laten genieten bij de bereiding van de gerechten. Maar natuurlijk ook van het geweldige resultaat.

De ingrediënten, de gebruiker en de fantastische producten zijn de formule die zorgen voor magie in de keuken. Espressions maakt die beleving mogelijk door het aanbieden van kwaliteitsproducten. Deze zijn ‘designed to enjoy’.

Dit drie-strappenconcept geeft ruimte voor heel veel mogelijkheden. Jezelf uitleven bij het koken, spelen met ingrediënten en uiteindelijk genieten van wat je gemaakt hebt.

Corporate identity

Tijdens de strategische sessies kruipen we diep in de poriën van de organisatie. We gaan op zoek naar de kern en het dna, en willen weten waar de medewerkers ’s morgens hun bed voor uitkomen. De WHY! We bepalen missie, visie, kernwaarden en zelfs een archetype. Als we dat bepaald hebben, gaan we aan de slag met de merkidentiteit en het communicatieconcept.

Een herkenbare stijl

De look and feel en tone of voice moeten naadloos aansluiten bij de waarden van de organisatie. Designed to enjoy. De nieuwe slogan voor Espressions, zegt precies waar het bedrijf voor staat namelijk mooi vormgegeven producten te leveren die al je verwachtingen overtreffen en je nooit in de steek laten.