Gemeente Geldrop-Mierlo

HULP OP MAAT VOOR BEWONERS DIE WORSTELEN MET HUN FINANCIËN.

Brand strategy
communicatieconcept

Brand identity
naamontwikkeling
visuele identiteit
tone-of-voice
look and feel
beeldtaal
typografie

Brand experience
webdesign
animatie
narrowcasting
abri
posters
folders
social media templates

Hulp op Maat voor iedereen

Voor alle inwoners van Geldrop-Mierlo die worstelen met geldzaken, of zich zorgen maken over anderen die financiële problemen ervaren, staat de Gemeente Geldrop-Mierlo klaar met op maat gemaakte hulp. In een samenleving waar geldzorgen vaak leiden tot het verlies van overzicht, streven zij ernaar deze inwoners te begeleiden door hen door te verwijzen naar de juiste instanties en hen te informeren over relevante regelingen. Daarnaast willen ze het begrip vergroten en het taboe rondom geldproblemen verminderen, omdat we erkennen dat het iedereen kan overkomen.

Bonkend heeft een voorstel en communicatieconcept gemaakt waarin een duidelijke look-and-feel en tone-of-voice te zien is. Geen negatieve, treurige campagne, maar een frisse stijl die duidelijk laat voelen dat je niet bij de pakken moet gaan neerzitten, maar de positiviteit moet blijven zien omdat hulp nabij is. Het enige wat men moet doen is er over komen praten bij de gemeente.

We zien een kleurenpallet van heldere kleuren die moeten gaan zorgen voor een actieve en positieve houding van de doelgroep. Ook zorgen de illustraties voor een herkenbaar beeld. Men gaat de stijl herkennen en weet direct waar het over gaat. De kracht van herhalen is dus heel belangrijk. De crossmediale aanpak zorgt voor een goede dekking en bereik.

Blijf hier niet mee rondlopen, maar neem contact op met de gemeente Geldrop-Mierlo! Kom op de koffie voor een goed gesprek. Wij bieden je graag een luisterend oor, u staat er niet alleen voor! Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we samen naar jouw persoonlijke situatie en bieden we hulp op maat!

Het beeldmerk, met een centrale paraplu, symboliseert bescherming en fungeert als overkoepelend symbool waar alle relevante instanties onder schuilen. Het staat krachtig voor de alomvattende zorg en ondersteuning van Gemeente Geldrop-Mierlo, en vormt een samenhangend netwerk van hulp. De paraplu straalt veiligheid uit en belichaamt de gezamenlijke inzet van diverse instanties voor een solide bescherming van inwoners in financiële nood.

This image has an empty alt attribute; its file name is 09_GeldropMierlo-6801-opmaak_A5_Page_3-722x1024.jpg

Vroegsignaleringskaarten

Deze kaarten zijn speciaal ontwikkeld om betalingsproblemen niet alleen vroegtijdig te identificeren, maar ook om tijdig actie te ondernemen en ernstigere complicaties te voorkomen. Zodra bijvoorbeeld de energieleverancier of het waterschap melding maakt van onbetaalde rekeningen, ontvangt de gemeente een melding. Hierop volgend stuurt de gemeente deze kaarten, waarmee direct duidelijk wordt gemaakt dat men niet alleen staat en dat er hulp beschikbaar is vanuit de gemeente.

Website ontwerp

Deze campagne omvat een toegankelijke en informatieve website die dienstdoet als de centrale HUB voor Hulp op Maat. Ontworpen als een gebruiksvriendelijke gids, leidt de website inwoners van Geldrop-Mierlo met financiële zorgen moeiteloos naar de benodigde ondersteuning. Met overzichtelijke informatie over diverse instanties en beschikbare regelingen, dient de website als een kompas voor diegenen die hun weg zoeken in complexe financiële situaties.

Bovendien biedt de site laagdrempelige toegang tot persoonlijk contact met gemeentemedewerkers via bijvoorbeeld whatsapp en nodigt het uit om deel te nemen aan open inloopspreekuren bij de gemeente.

Kortom, de website fungeert als een virtuele paraplu, waar inwoners bescherming en begeleiding vinden te midden van financiële uitdagingen.

“Een duidelijke en gebruiksvriendelijke site met snel laagdrempelig persoonlijk contact”

Rob, UX/UI Designer

Narrowcasting

De op maat gemaakte narrowcasting draagt bij aan de verspreiding van deze campagne. Met de pakkende visuele elementen en duidelijke boodschap bereikt deze narrowcasting gericht het publiek op verschillende locaties. Van openbare ruimtes tot de wachtruimte bij de dokter, de narrowcasting fungeert als een effectief middel om inwoners bewust te maken van beschikbare hulp en om de drempel naar ondersteuning te verlagen.

Mobiele zuilen

Gemeente Geldrop-Mierlo beschikt over verplaatsbare reclamezuilen. Deze hebben wij bedrukt met de boodschap van de campagne en kunnen strategisch worden geplaatst bij bijvoorbeeld winkelcentra. Deze zuilen nodigen voorbijgangers uit om zich bewust te worden van beschikbare financiële hulp binnen Geldrop-Mierlo. Een krachtige manier om de boodschap direct naar de gemeenschap te brengen en de bewustwording te vergroten.

Ik wil meer zien!