Gemeente Geldrop-Mierlo

HULP OP MAAT VOOR BEWONERS DIE WORSTELEN MET HUN FINANCIËN.

Brand strategy
communicatieconcept

Brand identity
visuele identiteit
tone-of-voice
look and feel
beeldtaal
typografie

Brand experience
webdesign
animatie
narrowcasting
abri
posters
folders
social media templates

Hulp op Maat voor iedereen

Voor alle inwoners van Geldrop-Mierlo die worstelen met geldzaken, of zich zorgen maken over anderen die financiële problemen ervaren, staat de gemeente Geldrop-Mierlo klaar met op maat gemaakte hulp.

In een samenleving waar geldzorgen vaak leiden tot het verlies van overzicht, streeft gemeente Geldrop-Mierlo ernaar deze inwoners te begeleiden door hen door te verwijzen naar de juiste instanties en hen te informeren over relevante regelingen. Daarnaast willen ze het begrip vergroten en het taboe rondom geldproblemen verminderen, omdat het iedereen kan overkomen.

Bonkend heeft communicatieconcept en visuele identiteit van deze campagne verzorgd. Geen negatieve, treurige campagne, maar een frisse stijl die duidelijk laat voelen dat je niet bij de pakken moet gaan neerzitten, maar de positiviteit moet blijven zien omdat hulp nabij is.

Middels een heldere en activerende tone-of-voice spreken we de ‘gewone burger’ aan. De illustraties in combinatie met het heldere kleurenpalet zorgen voor een herkenbaar beeld. Hulp op Maat verlaagt de drempel om hulp te vragen en in actie te komen.

Blijf niet rondlopen met geldproblemen, maar neem contact op met de gemeente Geldrop-Mierlo!

De gemeente biedt een luisterend oor, en laat merken dat je er niet alleen voor staat. Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken ze samen naar jouw persoonlijke situatie en bieden ze hulp op maat.

Het beeldmerk, met een centrale paraplu, symboliseert bescherming en fungeert als overkoepelend symbool waar alle relevante instanties onder schuilen. De paraplu straalt veiligheid uit en belichaamt de gezamenlijke inzet van diverse instanties voor een solide bescherming van inwoners in financiële nood.

In een speciale kick-off werd de toolkit geïntroduceerd en kreeg iedere intermediair er een overhandigd.

This image has an empty alt attribute; its file name is 09_GeldropMierlo-6801-opmaak_A5_Page_3-722x1024.jpg

Vroegsignaleringskaarten

De vroegsignaleringskaarten zijn ontworpen om betalingsproblemen snel te herkennen en te adresseren, om verdere complicaties te voorkomen. Wanneer energie- of waterrekeningen onbetaald blijven, ontvangt de gemeente een melding en stuurt vervolgens deze kaarten naar de betrokkenen, om aan te geven dat hulp beschikbaar is.

Website ontwerp

Deze campagne omvat een toegankelijke en informatieve website die dienstdoet als de centrale HUB voor Hulp op Maat. Ontworpen als een gebruiksvriendelijke gids, leidt de website inwoners van Geldrop-Mierlo met financiële zorgen moeiteloos naar de benodigde ondersteuning. Met overzichtelijke informatie over diverse instanties en beschikbare regelingen, dient de website als een kompas voor diegenen die hun weg zoeken in complexe financiële situaties.

Bovendien biedt de site laagdrempelige toegang tot persoonlijk contact met gemeentemedewerkers via bijvoorbeeld Whatsapp en nodigt het uit om deel te nemen aan open inloopspreekuren bij de gemeente.

Kortom, de website fungeert als een virtuele paraplu, waar inwoners bescherming en begeleiding vinden te midden van financiële uitdagingen.

“Een duidelijke en gebruiksvriendelijke site met snel laagdrempelig persoonlijk contact”

Rob, UX/UI Designer

Narrowcasting

De op maat gemaakte narrowcasting draagt bij aan de verspreiding van deze campagne. Met de pakkende visuele elementen en duidelijke boodschap bereikt deze narrowcasting gericht het publiek op verschillende locaties. Van openbare ruimtes tot de wachtruimte bij de dokter, de narrowcasting fungeert als een effectief middel om inwoners bewust te maken van beschikbare hulp en om de drempel naar ondersteuning te verlagen.

Mobiele zuilen

Gemeente Geldrop-Mierlo beschikt over verplaatsbare reclamezuilen. Deze hebben wij bedrukt met de boodschap van de campagne en kunnen strategisch worden geplaatst bij bijvoorbeeld winkelcentra. De zuilen nodigen voorbijgangers uit om zich bewust te worden van beschikbare financiële hulp binnen Geldrop-Mierlo. Een krachtige manier om de boodschap direct naar de gemeenschap te brengen en de bewustwording te vergroten.

Ik wil meer zien!